tisdag, mars 3

Hönökakor

Testpanelens utlåtande: Jätte gott!! Jag tyckte att hönökakorna blev mycket godare än polarkakorna, AnnaLena var lite mer tveksam men vi var överens om att de var mycket goda.
Alex skulle hjälpa till att baka men efter ett tag kom han in i köket och sa att han inte kunde hjälpa till för att han va för trött. Nu måste jag hitta nåt annat bröd att baka, ska nog svänga ihop en sats till av dessa först.

Det ser ut som att snön är på väg att försvinna :( Jag gillar snön och vintern, det va så skönt nu när det för en gångsskull blev riktig vinter med mycket snö då tycker jag att den kan få ligga kvar länge också. Hoppas det blir lite mer minus grader, det behöver inte vara -20 direkt det räcker med -5 och solsken=) Nu ska jag göra nåt annat ett tag, hej så länge!

I väntans tider

Sitter och väntar på att hönökaksdegen ska jäsa klart, ska bli riktigt gott med nybakat bröd till kvällsfikat ikväll. De är också rätt simpla att göra, 2 jäsningar 30+25 minuter och sen kort gräddnigstid. Gillar bröd som man kan sno ihop på en timme ca sen är det klart, jämfört med kanelbullar och sånt där som tar en halv dag att göra. Alex har inte sovit något idag så han har varit lite på viset sen han kom hem, tidig kväll för utte med andra ord.
Idag åt vi:

'Longhorn chili'
En helt suverän gryta med nötkött,paprika,lök,öl,stora vita bönor, kidney bönor och krossade tomater smaksatt med spiskummin, mald koriander,chili, salt, peppar och en lätt rökig bbq-sås. Till det serveras det jalapeño, gräddfil och ev lite riven ost. Betyg: 5 brutala sombreros, den rekommeneras verkligen, ta gärna en iskall öl till.