

Till AnnaLenas förtret så ska ju jag göra det mesta själv när jag bakar eller lagar mat, jag beundar henne som står ut att hör mitt tjat om marinader, kryddblandningar, mandelmassa och annat. Här kommer ett recept på de saffranskoncentrat som jag använder när jag bakar lussekatter.

5 g Saffrans pistiller
10 cl Rom eller Konjak
1 st SockerbitTryck sönder pistillerna i en mortel. Blanda alla ingredienser väl och låt stå övertäckt i minst en vecka, gärna längre, jag brukar ta en månad (koncentratet håller ett år) Försök att få tag på hela saffranspistiller, de kan vara svårt men jag brukar köpa mina här. Vet inte om dom är absolut bäst men dom funkar. Har hittat några andra på en annan sida men jag har inte fått svar än om man som privatperson får köpa av dom, håller er uppdaterade om detta. Dosering: Jag har som tumregel att ta 5 ml koncentrat/ dl mjölk. Men sen måste man smaka på degen och känna av själv, tycker man att det smakar för lite så tar man mer koncentrat(har aldrig varit med om att det smakat för mycket)