måndag, mars 2

Lite gnäll...

Jaha, nu sitter jag här helt ensam och väntar på att åka till jobbet. Övriga i familjen har lagt sig och har säkert det varm och gött under täcket så då tänkte jag passa på att gnälla av mig lite. Våran skärm till datorn håller på att braka ihop, köpte den för ca 2,5 - 3 år sedan. Har tittat på en ny på nätet men det känns som att jag inte har någon större lust att lägga ut massa pengar på en ny skärm till den här gamla hinken. Den börjar bli väldigt gammal (i datorvärlden alltså) så jag vet att det börjar på att bli dags att uppgradera den också. Grafikkortet kan gå vilken dag som helst och när jag va på midat och pratade så sa han där att det inte äns var säkert att det funkade med ett nytt kort eftersom datorn va så gammal. Moderkortet skulle inte känna igen grafikkortet, vilket betyder nytt moderkort= börjar kosta pengar=INGE ROLIGT!!!! Såg en riktig gjutjärnswok på nätet som jag blev sugen på för lite drygt en 500-ing, och det kan jag säga direkt att jag vill ha men det känns ändå lite som att jag inte vet om vi har råd just nu. Det finns inget som slår riktiga gjutjärns grejor i köket, överlägsna teflon och stål. Platt-tv....ja det är ju som så att jag naturligtvis är sugen på en sån också men samma sak där, måste byta ut dvd-spelaren också om vi köper en plattis=dyrt. Projektor....vill ha men måste byta ut dvd:n även där=dyrt.

Men även fast jag inte har dessa saker så är jag lycklig ändå. Jag har en helt suveränt underbar sambo och vi har världens bästa lille skrutt. Hoppas vi klarar oss från att bli sjuk så vi kan hitta på nå roligt i helgen kanske, vi ska till farmor en dag men resten av dagarna.

Mexikansk vecka

Eftersom vi har så mycket kokböcker så har jag funderat ett tag på hur vi skulle kunna tvinga oss själv att använda dem mer än vi gör och här är lösningen, TEMA VECKOR. Lite töntigt kanske men ett alldeles utmärkt sätt att få prova nya recept, andra tillvägagångssätt vad gäller tillredning av maten och att få användning för alla kokböcker. Sen blir det en liten utmaning att hitta husmanskost och vegetariskt för respektive vecka. Det är ju hur lätt som helst att svänga ihop en oxfilé rätt men det kan man ju inte äta hela veckan, samma summa pengar ska ju räcka även fast man inte äter svensk husmanskost. AnnaLena himlade lite symboliskt med ögonen när jag föreslog det men hon tyckte det va en utmärkt idé. Annars så försöker vi laga en ny maträtt i veckan men som vanligt så går det några veckor sen glömmer man bort det. Så den här, våran första vecka, blev det mexikanskt tema. Så till helgen blir det till att sätta på sig sombreron, ta fram piñatan och vråla i sig tacon. Idag blev det en vegetarisk rätt:

'Potatis i grönsås'
En alldeles utsökt rätt måste jag säga, det ska va små hela potatisar i men vi kom fram till att det nog blir bättre om man delar potatisen i bitar istället. Den funkar också som tillbehör till en köttbit eller något annat gott. Betyget blir 4 svaga sombreros pga den hela potatisen.