måndag, mars 2

Mexikansk vecka

Eftersom vi har så mycket kokböcker så har jag funderat ett tag på hur vi skulle kunna tvinga oss själv att använda dem mer än vi gör och här är lösningen, TEMA VECKOR. Lite töntigt kanske men ett alldeles utmärkt sätt att få prova nya recept, andra tillvägagångssätt vad gäller tillredning av maten och att få användning för alla kokböcker. Sen blir det en liten utmaning att hitta husmanskost och vegetariskt för respektive vecka. Det är ju hur lätt som helst att svänga ihop en oxfilé rätt men det kan man ju inte äta hela veckan, samma summa pengar ska ju räcka även fast man inte äter svensk husmanskost. AnnaLena himlade lite symboliskt med ögonen när jag föreslog det men hon tyckte det va en utmärkt idé. Annars så försöker vi laga en ny maträtt i veckan men som vanligt så går det några veckor sen glömmer man bort det. Så den här, våran första vecka, blev det mexikanskt tema. Så till helgen blir det till att sätta på sig sombreron, ta fram piñatan och vråla i sig tacon. Idag blev det en vegetarisk rätt:

'Potatis i grönsås'
En alldeles utsökt rätt måste jag säga, det ska va små hela potatisar i men vi kom fram till att det nog blir bättre om man delar potatisen i bitar istället. Den funkar också som tillbehör till en köttbit eller något annat gott. Betyget blir 4 svaga sombreros pga den hela potatisen.

Inga kommentarer: