lördag, mars 14

The Redeemer....

Idag så hittade jag av en slump en liten kokbok, som AnnaLena fick när hon fyllde 30, som heter GREKISK MAT. Kan ju säga direkt att det inte är den vi har hämtat insperation från till våran "Greek-week". Vi måste helt enkelt ge den grekiska maten en till chans, men ikväll blev det en tungviktare dock.
'Souvlaki'
Marinaden är riktigt simpel, olivolja, citronsaft och oregano. Vi tog kycklingfilé, färska champinjoner, körsbärstomater och lök, till det serverades det tzatziki. Det är bara att lyfta på hatten för de gamla grekerna kan inte bli annat än 5 baklavas.

Efterrätten ikväll blir pavlova, jag vet att det inte är ett dugg grekiskt över huvudtaget men till mitt försvar måste jag säga att jag hade helt enkelt räknat den här veckan som en skit vecka. Och då vill jag helt enkelt ha något som är så ruggigt gott och då passar pavlova bra där.

Inge roligt för utte

Alex har hostat slem inatt och vi vaknade för han skulle ha nappen då kände jag att det luktade kräks. Som tur var så hade det bara kommit på kudden, pyjamasen och i håret så sängen täcke och I-or hade klarat sig. Sen var det bara slem som luktade kräks det va ingen riktig spya men det blev duschning mitt i natten och det tyckte inte Alex va nå roligt. Har det inte blivit bättre tills på tisdag så måste vi få en tid hos en läkare så de får skriva ut nåt hostdämpande. Idag ska vi försöka att få Alex att sova ute i vagnen så det inte blir lika som i går.