måndag, februari 23

Polarkakor

Alex tyckte det var roligt att baka med pappa, mjöl var otroligt gott. Han kavlade energiskt, plattade ut degen med händerna och satt och "skar"med sin plastkniv. Polarkakorna fick utsökt!! i betyg av testpanelen (mamma, Alex och pappa) men, det finns tydligen en men med rätt ofta, jag ska baka fler med brödsirap som sagt för nu smakade det inte polarkaka. De var riktigt lämpliga att baka måste jag säga, fort gick det. Har bara 40 minuters jästid och sen 3-5 minuter i ugnen så det bara fräste till så var det klart. Efter kvällsfikat så kollade vi på familjen annorlunda på tv 4, blir så fruktansvärt irriterad på en av mammorna där. Hon har fått sina två äldsta tonåringar att känna att mamma inte klarar sig själv utan att de måste hjälpa till med att passa småsyskonen, kul liv. "Näe tyvärr så kan jag inte följa med för jag måste hem och passa ungarna", ska det vara så när man är tonåring?? Då ska man väl kunna följa med sina kompisar på fest eller vad de nu hittar på.

Jag önskar mig: En stor jävla frys så att jag kan baka mycket mer.

Premiär

Ikväll är det premiär för cross-trainern, AnnaLena kom nyss ut från rummet och var helt dö så det bådar ju gott. Känns skönt att börja träna, det går åt rätt håll. Både jag och AnnaLena behöver ju få bättre kondis och jag har funderat ett tag på en sån här nu, det är några på jobbet som har köpt och sagt att de är så suveräna. Men de är ju som vanligt att man funderar men sen händer det inget. Hoppas det blir resultat också nu då.

Eftermiddagsbak

Efter lunchen som bestod av fiskpinnar och pulvermos så gick AnnaLena till "skolan"(in i sovrummet) och pluggade. Alex slängde sig i soffan och skulle kolla på bilar, han såg lite trött ut trots att han sov till 8 i morse. Han låg med nappen och I-or på en kudde och en filt uppdragen till hakan och mös. Efter ca en halv timme så studsade han upp och sa att han inte skulle "yysa"(mysa) nåt mer. Istället satte jag och Alex igång en deg som ska bli polarkakor, den står och jäser för fullt nu. Det skulle va ljus brödsirap?? i degen men eftersom vi inte hade någon sån så blev det vanlig ljus sirap istället. Nu är det ju så att jag kan inte komma ihåg att jag har sett någon ljus brödsirap så jag gick in på dansukkers hemsida för att kolla upp om det finns någon. Och den brödsirap som finns nu ersätter både den ljusa och den mörka brödsirapen, så det har tydligen funnits båda delarna, så då bestämde jag mig att jag ska baka en till omgång med brödsirap i degen och sen ska jag smaka om jag känner någon skillnad. Det kanske inte blir den där polarkakesmaken med vanlig ljus sirap? Jag har tänkt att jag ska baka hönökaka också men det får vänta ett tag, kul att baka :)

Action

Det blev Die Hard 4.0 igår kväll. Som vanligt med uppföljare som inte är tänkta som de från början så va den inte lika bra som första och andra filmen. Trean tyckte jag kändes lite tveksam men som AnnaLena sa igår kväll. Man gruvar sig in i det längsta för att titta på en sån där för man nästan vet att den inte kommer att va lika bra som de första. Men att man ändå vet att vissa filmer bara måste man se. Ett till exempel på vad jag menar är Indiana Jones. De första tre är ju helt suveräna äventyrsfilmer. Sen när den fjärde kom så kändes det som att jag måste se den men jag vet att jag kommer att bli besviken. Det va inte så roligt att se Harrison Ford stappla runt med hatten och piskan igen, han ska ju va smidig och vig. Den oron hade jag igår kväll också, skulle Bruce Willis kunna spela John McClane igen och göra det med värdigheten i behåll? Och svaret på den frågan är JA!!! men.....Jag tycker inte att filmen var den bästa jag sett, visst man fick action levererat som aldrig förr men det var vissa scener som inte va speciellt trovärdiga. Hur de nu kan vara det i en actionrökare, vissa saker blev för mycket helt enkelt och det va lite synd tycker jag.