onsdag, mars 11

Grekskit

I kväll skulle vi äta en rätt som heter stifado, såg gott ut, luktade gott, bådade gott men det smakade som en sämre version av kalops. Inget fel i det men nu är det ju så att den svenska husmansveckan ska vi ju ha senare efter den indiska. Vi satt där och petade i oss lite av maten när både jag och AnnnaLena fick en köttbit som smakade gammalt så då åkte det i slasken. Sen blev det tyvärr burgare på max, inte så roligt kanske men vi fick i oss lite trevlig glutamat iaf. Vi skrattade gott åt våran hitills misslyckade grekiska vecka och det kanske är det som är huvudsaken egentligen att man har roligt i vardagen. Vi har några äss i rockärmen som vi ska avnjuta i helgen men förhoppningarna är fan i mig rekordlåga just nu.

Muffins

Idag har jag och Alex var det tänkt bakat muffins, men Alex ville hellre titta på film så jag fick allt baka själv. Äppel och kanel muffins blev det, kanske världens fulaste också men det bjuder jag på. Jag tror receptet var för lite större formar men eftersom att det ska va lämpligt för Alex att äta också så blev det små muffinsformar istället. Sen naturligtvis så använde jag ett hemmagjort (vad annars) vaniljsocker, men det blev nå knas på sockret för det smakar inte som jag vill att det ska göra. Vaniljsmaken är det inget fel på men det smakar helt enkelt för lite, jag använde vaniljpulver istället för stång som man ska göra enligt receptet så då blev det lite svårdoserat. Här är det egentliga receptet:
  • 2 vaniljstänger (märgen ska vara urskrapad)
  • 200g strösocker

Skölj ur vaniljstängerna noggrant och torka dem i rumstemperatur under ett par dagar. Lägg dem sedan tillsammans med strösockret i en burk med lock. Låt burken stå orörd i en vecka eller två. Kör därefter burkens innehåll i en mixer tills det inte finns några stora vaniljstångsbitar kvar. Sikta mixen genom en tät sikt (jag använde en tesil)

Eftersom jag använde pulver, vilket är malda vaniljstänger så är det ju svårt att veta hur mycket pulver 2 stänger ger. Men nästa gång ska jag göra på rätt sätt.