fredag, mars 6

Besviken

'Kryddstark lax'
Det åt vi ikväll, med sallad,tomat och salladslök till. Det roliga med mexikansk mat är att de inte är någon pasta, ris eller potatis till utan där serveras det tortillas, nachos, chili, bönor eller bara någon form av grönsaker till maten. Det är lite roligt tycker jag att se hur det funkar i andra matkulturer. Laxen marinerades i olivolja, lime, kanel, kryddpeppar, vitlök, chipotle(chili), spiskummin, socker, salt och peppar. Man kan tycka att det ser spännande ut med alla kryddor men det blev lite av en besvikelse. Jag vet att vi marinerade laxen för kort men det kändes på smaken att vi inte vunnit något på att låta den ligga ett tag till så betyget blir bara 2 sombreros.

Undrar om man måste tröstäta lite glass och chokladsås till så ska det låta. Jag har ett recept på världens godaste chokladsås som jag fått av morsan som säkert har hittat det i någon tidning någon gång.

Chokladkolasås
  • 100g smör
  • 1dl grädde
  • 1dl ljus sirap
  • 1dl socker
  • 4msk kakao

koka ihop allt på svag värme i några minuter(jag brukar ge järnet på spisen tills det börjar röra-på-sig i kastrullen då sänker jag plattan till 2:an). Ju hårdare man kokar desto mer kolalik blir den när den kallnar. Det här är en dubbel sats men jag lovar att det är värt att ha lite till övers dagen efter, den är helt suverän att äta kall med sked. Frosseri när det är som bäst med andra ord=)

Fan, fan, fan!!!

Det gick inge bra för brynäs igår. De spelade väldigt bra genom nästan hela matchen, halva andra perioden hade de en svacka i. Färjestad vann med 2-0 varav 2-0 målet slogs in i tom kasse när det återstod 5 sekunder av matchen, synd. Det lär bli svårt för dem i kalstad, de har inte en så bra statistik där.