torsdag, december 18

Chilihead....

Personer som älskar chili kallas tydligen så, då måste jag vara en sån för chili är mitt livselixir. Jalapeño tillhör favoriten, jag odlade en sort som hette Big Jim första sommaren vi bodde här och den var riktigt god. Ingen styrka utan bara den goda chilismaken. Nu smakar ju inte all chili lika utan de är lite olika karaktär på dem. Varför detta utlägg om chili nu då? Jo jag tänkte så här i juletid att jag ska ge er en kryddblandning som jag tycker passar nu på revbenspjällen. Den heter sweet BBQ rub och passar till lamm-, fläsk och nötkött samt fågel och blandningen till ca 2 kilo.
  • 2 msk chilipulver
  • 1,25 tsk kanel
  • 1 msk farinsocker
  • 1 msk salt
  • 1,5 tsk socker

Nu är vi åter här igen att jag gillar att göra det mesta själv, men jag gillar inte allt annat skit(glutamat och annat skumt) förutom kryddorna som färdiga blandningar innehåller. Och oftast så smakar dom för mycket salt vilket är glutamatens förtjänst. Men visst jag köper färdiga marinader och kryddblandningar men jag tycker inte det är lika gott som att göra själv. I alla fall så ska jag som jag sagt tidigare röka spjällen och under röktiden måste man ha en sås (kallas mop-sås i USA) att pensla spjällen med så att de inte blir torra. Jag funderar på att göra en sås med honung och ingefära som bas plus lite annat kolijox. Gott hoppas jag att det blir, annars vette katten hur vi ska lösat.

Inga kommentarer: